Busy Creating The Future at Bråvalla 30juni – 2 juli


Busy Creating The Future – Bråvalla 30juni – 2 juli
Curated by
Mahoyo
RMH Sweden
This Is Sweden

Carlsbergs kulturprojekt The Green Door Project kommer till Bråvalla. Detta i samarbete med labeln RMH (som representerar artister som Silvana Imam, Erik Lundin, Adam Tensta och Cherrie), den multidiciplinära plattformen this is Sweden och kreatörsduon Mahoyo. Under temanamnet “Busy creating the future” arrangeras två fester per dag med en rad olika artister och innehåll där besökarna bjuds in att ta del av framtidens globala rörelse som förenar framtidshopp med aktivism genom kreativiteten. För musiken står bl. a. kollektivet East African Wave från Nairobi, Michel Dida med gäster och kollektivet You-Meh, med fler.

The Green Door Project lanserades i Stockholm förra året och ägde rum vid tre olika tillfällen med flera tusen besökare, som fick uppleva intressanta artistsamarbeten mellan bl. a. Cherrie och AnnaMelina samt amerikanska R’n’B-stjärnan Kehlani som gjorde sin första Sverigespelning. I år ägde Green Door Project rum första gången i maj på Trädgården i Stockholm, under det nya konceptet “Edition” som nu alltså kommer att äga rum på Bråvalla Festival.

Labeln RMH (som representerar artister som Silvana Imam, Erik Lundin, Adam Tensta och Cherrie) har bjudits in att ta ett helhetsgrepp om denna Bråvalla-edition. De har i sin tur bjudit in plattformen och klädmärket this is Sweden och kreatörsduon Mahoyo till samarbetet.

Mahoyo, RMH och this is Sweden kommer under Bråvalla att slå ihop sina krafter (under temanamnet “Busy creating the future”) för att skapa en gränslös utopi som tar död på dagens förlegade syn på omvärlden. Ambitionen är att bjuda in besökarna att ta del av framtidens globala rörelse som förenar framtidshopp med aktivism genom kreativiteten.

Musiken kommer bl. a. att representeras av kollektivet East African Wave från Nairobi, Michel Dida med gäster, Organiserat Kaos samt kollektivet You-Meh. Fram tills att Bråvalla öppnar sina dörrar presenteras fler artister samt DJs via The Green Door Projects kanaler.

Genom kreativt bildande, lek, idéer, samtal, ambassadörer på festivalområdet samt spelningar och DJs kommer de tillsammans med Bråvallas 50 000 besökare att vara upptagna med att skapa framtiden som temanamnet antyder.

– Kreativiteten är en gränsöverskridande kraft. På grund av dess internationella språk för den samman människor från alla världens hörn. Kreativitetens kraft skapar gränslösa världsmedborgare av kreativa människor som existerar i en parallell värld. Det är denna värld som vi vill göra tillgänglig för Bråvallas besökare 2016. Vi vill att fler ska börja se världen från ett annat perspektiv, säger Ana Londono, en av grundarna till this is Sweden.

Festerna äger rum torsdag till lördag